Zowel voor groepen die bij ons logeren, als voor groepen die een dagje op bezoek komen hebben we een aanbod van activiteiten verzameld.  Een deel van de activiteiten hebben we zelf ineengestoken en begeleiden we dus ook zelf.  Voor een ander deel hebben we derden gecontacteerd (of hebben zij met ons contact opgenomen).  De nodige gegevens om met de externen te kunnen afspreken, vind je bij de uitleg.

Als je bij ons wil langs komen, doen we dat uiteraard alleen als het jeugdverblijf vrij is.  Om dat na te gaan, kan je onze beschikbaarheidskalender raadplegen.

Als er nog vragen zijn, of je zou graag iets vastleggen?  Contacteer ons.

Natuurwandeling met VZW De Durme

VZW DurmeLeeftijd: iedereen

Info: In samenwerking met VZW Durme, bieden wij natuurwandelingen aan.

In natuurreservaat de Fondatie van Boudelo krijgen jullie een mooi aanbod, aangepast aan leeftijd, seizoen en uw vraag. Zo heb je bijvoorbeeld een wandeling met Pepijn het konijn voor kleuters, speuren naar sporen voor de lagere school of biologisch wateronderzoek. Ook voor het secundair is er een ruim aanbod.

Bekijk het aanbod via de site van VZW Durme. Bij locatie staat de Fondatie niet vermeld, maar de meeste activeiten kunnen ook hier plaats vinden.

Het natuurreservaat ligt op 2 km van het verblijf.

meer info:

VZW Durme
www.vzwdurme.be
Molsbergenstraat 1, Lokeren
09/348 30 20

Huifkarrentocht

huifkar

leeftijd: geen beperkingen

info: Voor de liefhebbers kunnen wij ook een huifkarrentocht voorzien. Je kan gewoon een tochtje maken, of je ergens naartoe laten brengen. Op de koets achter een paard of twee is het altijd wel genieten. Zowel voor jong als oud.

Bremer Stadsmuzikanten

Leeftijd: derde kleuterklas - eerste leerjaar
Bremer Stadsmuzikanten Koekjes

info: Er was eens een ezel die, omdat zijn baasje hem wou verkopen, op pad ging om Stadsmuzikant te worden.  Onderweg naar Bremen komt hij achtereenvolgens een jachthond, een kat en een haan tegen.  Ze besluiten om met vieren op stap te gaan naar Bremen om daar als stadsmuzikant aan de kost te komen.

Dit sprookje is voor ons een mooie uitvalsbasis om voor groepen een hele of halve dag aan te bieden.

 

begeleide looptocht of bootcamp

bootcamp

Op zoek naar een sportieve activiteit in Sinaai? Dan zegt een begeleide looptocht of een bootcamp jou misschien wel iets. Het lopen laat je kennis maken met enkele mooie plaatsen in Sinaai. Een bootcamp is een leuke manier van sporten in groepsverband en is dan ook ideaal als teambuildingsactiviteit. Bij beide activiteiten is er telkens ook aandacht voor een goede opwarming, kern en cooling-down.

Meer info via de website.

(samenwerking met RTS)

Yoghurt maken

yoghurtleeftijd: vanaf 1ste leerjaar

duur: 30 minuten voor het bereiden, 30 minuten voor een beetje uitleg, 2 - 6 uur staan + afkoelen

info: Tijdens deze werkwinkel bereiden de kinderen zelf een potje yoghurt. Afhankelijk van de beschikbare tijd voor het laten indikken wordt de werkwijze een beetje aangepast.  Achteraf krijgen de kinderen hun eigen potje yoghurt mee naar huis.  Bij een meerdaags verblijf kunnen de kinderen hun yoghurt zelf opeten.

Tijdens het info-moment komen de kinderen te weten waar yoghurt oorspronkelijk vandaan komt, wat er tijdens het indikken gebeurt en wat er nu eigenlijk in zit.

 

Bakken in de oven

leeftijd: geen beperking

info: Al zeker een paar eeuwen oud, is hij.  Onze oven.  Hij wordt volledig warm gemaakt met hout en eens hij warm is, kunnen daar tot 30 platen tegelijkertijd in.  Denk maar eens na wat je er allemaal in zou kunnen klaar maken!  Zelfbelegde pizza's bijvoorbeeld (vanaf tweede leerjaar), of lekkere zelfgeknede koekjes (vanaf piepjong), of taarten of je zelfgekneed brood (vanaf 2de leerjaar).  Alles wat je in een oven kan klaar maken, kan je in onze houtbakkers oven klaar maken.  En met veel tegelijk. 

duur: Afhankelijk van wat we bereiden. Voor brood moet je bijvoorbeeld op 3u rekenen voor je lekker vers brood uit de oven kan halen.  De koekjes zijn klaar op minder dan 1u.

Ronde van de dieren

koetjesleeftijd: iedereen

duur: 1,5 à 2 uur

info: Tijdens het rondje bij de dieren gaan we - what's in a name- bij alle dieren langs.  We stoppen even bij een diersoort, geven wat uitleg, beantwoorden vragen, of laten de kinderen hun eigen kennis delen.  Tuur de ezel laat zich graag eens strelen, de konijntjes komen nieuwsgierig snuffelen aan de voetjes en de geitjes lopen heen en weer.

Aan het einde van de rondleiding kunnen de kinderen nog even genieten van de taken die bij het houden van dieren horen.  Zoals eten geven, borstelen van de dieren of de stal uitmesten.

Natuurwandeling in de buurt

bosLeeftijd: Iedereen

Info: Via de milieudienst van de stad Sint-Niklaas kunnen wij jullie een natuurwandeling met gids aanbieden. Wij treden op als tussenpersoon tussen jullie en de gidsen en zullen samen bekijken wat de mogelijkheden zijn.

Prijs: De prijzen verschillen van doelgroep tot doelgroep. Bij meer lezen vind je meer info.

Oscarcrew

OscarcrewDe Oscarcrew is een vereniging die zowel materiaal voorziet als animaties en opleidingen kan komen geven.  Een van de leuke voordelen is dat het uitleenmateriaal dat in Sinaai uitegeleend kan worden in onze straat opgehaald moet worden.  In het gamma zitten heel wat reuzespelen, maar ook Clikcformers, bakken vol Lego of dominosteentjes.

Plezier gegarandeerd!

Meer info op www.oscarcrew.be

Free Joomla! templates by Engine Templates