Bakken in de oven

leeftijd: geen beperking

info: Al zeker een paar eeuwen oud, is hij.  Onze oven.  Hij wordt volledig warm gemaakt met hout en eens hij warm is, kunnen daar tot 30 platen tegelijkertijd in.  Denk maar eens na wat je er allemaal in zou kunnen klaar maken!  Zelfbelegde pizza's bijvoorbeeld (vanaf tweede leerjaar), of lekkere zelfgeknede koekjes (vanaf piepjong), of taarten of je zelfgekneed brood (vanaf 2de leerjaar).  Alles wat je in een oven kan klaar maken, kan je in onze houtbakkers oven klaar maken.  En met veel tegelijk. 

duur: Afhankelijk van wat we bereiden. Voor brood moet je bijvoorbeeld op 3u rekenen voor je lekker vers brood uit de oven kan halen.  De koekjes zijn klaar op minder dan 1u.

Bremer Stadsmuzikanten

Leeftijd: derde kleuterklas - eerste leerjaar
Bremer Stadsmuzikanten Koekjes

info: Er was eens een ezel die, omdat zijn baasje hem wou verkopen, op pad ging om Stadsmuzikant te worden.  Onderweg naar Bremen komt hij achtereenvolgens een jachthond, een kat en een haan tegen.  Ze besluiten om met vieren op stap te gaan naar Bremen om daar als stadsmuzikant aan de kost te komen.

Dit sprookje is voor ons een mooie uitvalsbasis om voor groepen een hele of halve dag aan te bieden.

 

Yoghurt maken

yoghurtleeftijd: vanaf 1ste leerjaar

duur: 30 minuten voor het bereiden, 30 minuten voor een beetje uitleg, 2 - 6 uur staan + afkoelen

info: Tijdens deze werkwinkel bereiden de kinderen zelf een potje yoghurt. Afhankelijk van de beschikbare tijd voor het laten indikken wordt de werkwijze een beetje aangepast.  Achteraf krijgen de kinderen hun eigen potje yoghurt mee naar huis.  Bij een meerdaags verblijf kunnen de kinderen hun yoghurt zelf opeten.

Tijdens het info-moment komen de kinderen te weten waar yoghurt oorspronkelijk vandaan komt, wat er tijdens het indikken gebeurt en wat er nu eigenlijk in zit.

 

Ronde van de dieren

koetjesleeftijd: iedereen

duur: 1,5 à 2 uur

info: Tijdens het rondje bij de dieren gaan we - what's in a name- bij alle dieren langs.  We stoppen even bij een diersoort, geven wat uitleg, beantwoorden vragen, of laten de kinderen hun eigen kennis delen.  Tuur de ezel laat zich graag eens strelen, de konijntjes komen nieuwsgierig snuffelen aan de voetjes en de geitjes lopen heen en weer.

Aan het einde van de rondleiding kunnen de kinderen nog even genieten van de taken die bij het houden van dieren horen.  Zoals eten geven, borstelen van de dieren of de stal uitmesten.

Free Joomla! templates by Engine Templates